LID WORDEN
LID WORDEN

TRAINERS

Willy van Haaren

Willy, opgegroeid in volkswijken van Nijmegen, ademt boksen vanaf de kindertijd. Hij was al vanaf de jeugd een gerenommeerd wedstrijd bokser. Met als gevolg: een zwaar gevulde prijzenkast, legio prijzen op toernooien en diverse malen nationaal kampioen en meerdere malen Nederlands Kampioen super zwaar gewicht.

Na zijn actieve carrière, moest en zou hij zelf boksers opleiden en tot grote hoogten laten stijgen. En dat lag hem goed, deze rol paste hem als gegoten.

Bij het aanschouwen van de lijst boksers, een echte erelijst, die hij heeft grootgebracht, gaat het je duizelen. Dat varieert van nationale kampioenen A-klasse tot buitenlandse toernooiwinsten tot een zilveren plak op een wereldkampioenschap en diverse Europese kampioenschappen. En succes was er! Als dé boks docent op Radboud sportcentrum was hij een waar rolmodel voor zijn student boksers.

Eigenlijk hoeft hij zich niet meer te bewijzen met diploma’s. Wat zeggen die nog? Of beter nog: welk diploma heeft deze ‘zwaargewicht’ niet. Maar vooruit…. De hoogste fitness en krachtsport diploma’s heeft hij door de jaren heen verzameld, elke trend, elke stijl en elke methode heeft hij ‘verinnerlijkt’. Bovendien: niet alleen heeft deze mastodont alle boks certificaten, pedagogische erkenningen en diploma’s van de boksbond, ook is hij elk jaar ‘opgefrist’ met nieuwe boks inzichten en -stijlen. Hij wordt dan ook wel eens terecht gezien als de Louis van Gaal onder de wedstrijdboksers.

Als klap op de vuurpijl wordt hij, als huidige wedstrijdsecretaris van de bond, regelmatig gevraagd of hij als bondscoach meer wil betekenen voor de boksbond. Echter, in zijn huidige rol als eigenaar-trainer van de Boksfabriek Nijmegen, inmiddels bijna 1000 leden, valt dit lastig te combineren. Helaas, want zijn passie ligt zeker ook bij het wedstrijd boksen. Dat is zijn ‘slagroom op de taart’.

Met zijn ervaringen, diploma’s, sensitiviteit en gigantische knowhow draait hij ook zijn hand niet om om Parkinsonpatiënten, kinderen uit lastige milieus te ondersteunen. Zij lopen echt weg met Willy. ‘Hij maakt ons van patiënt naar een echte strijder’ wordt vaak geroepen. Fit, sterk, uit één stuk en opgewassen tegen de deplorabele omstandigheden en de maatschappij. Ook dit maatschappelijke ‘pak’ zit hem als gegoten.

Dit maakt dat hij gezien wordt als een trainer, zeg maar met de aura van ‘ruwe bolster, softe pit’. Iemand die in elk mens gelooft en zijn kracht geeft om anderen beter te maken in lichaam en geest. En belangrijk: zonder er zelf mee te koop te lopen. Nee, deze bescheidenheid siert hem. Overal stelt hij zich op als ‘gelijk’. Zijn status en reputatie spreken namelijk vanzelf!

Al met al: Willy is zijn reputatie als ‘regisseur’ van bokskampioenen, excellent bokstrainer en bovenal als coach van mensen, méér dan waard!

“Willy van Haaren, een tijdloos begrip in de (inter)nationale bokswereld“

“Kemal is ook een oud amateur bokser en kent dus ook de klappen van de zweep“

Kemal Kirmiziyuz

Deze bokser -van Turkse afkomst- heeft al jaren een grote passie voor de bokssport, en wil deze passie maar wat graag delen met iedere geïnteresseerde. Hij is een bekend en geliefd persoon in de wijk. Naast het boksen staat Kemal hoog in het vaandel binnen de beveiligingswereld en heeft als hoofdportier binnen Nijmegen en omstreken een grote verantwoordelijkheid voor de orde en veiligheid van 19 horeca zaken in Gelderland. Dus aan mensenkennis geen gebrek en gewaarborgde veiligheid gegarandeerd. Respect voor elkaar, binnen en buiten de ring staat bij hem dan ook boven aan de lijst.

Kemal is ook bereid om zijn kennis in het trainen en begeleiden van special doelgroepen uit te breiden en volgt diverse cursussen die aansluiten bij de Boksfabriek . Naast het aanleren van diverse technieken is Kemal een grote motivator en zorgt er voor dat je net dat beetje extra geeft in de les. Naast Willy is Kemal een van de hoofdtrainers van de Boksfabriek.


Graham Newton

Hallo, ik ben Graham Newton, 45 jaar, woon met mijn gezin in Elst en werk als engineer bij NXP. Zoals mijn naam doet vermoeden, ben ik van Britse afkomst. Rond mijn 18e ben ik begonnen met boksen bij Boks Team Gelderland. Voor hen ben ik uitgekomen in wedstrijden met als hoogtepunt een tweede plaats in de Senioren A kampioenschappen. Op dat moment kreeg ik ook de mogelijkheid om een deeltijd studie naast mijn werk te volgen, waarop ik besloot prioriteit aan mijn persoonlijke ontwikkeling te geven. Een aantal jaar en flink wat kilo’s later, wilde ik toch weer aan mijn conditie werken. De combinatie van techniek, intensiviteit van de trainingen en het sparren maakt dat boksen in mijn ogen de leukste sport blijft.

Toen ik hoorde dat Willy en Kemal de Boksfabriek waren begonnen, was dit de trigger om naast fitness het boksen weer op te pakken. De gemoedelijke sfeer en veeleisende trainingen zorgde dat ik vanaf het eerste moment weer hooked was. Inmiddels train ik vanaf begin 2016 weer bij de Boksfabriek. Ik voel me vereerd dat Willy en Kemal een potentiële trainer in mij zien en ben nu bij hen in opleiding. Trainingen geven is heel anders als mijn dagelijkse werk, wat een leuke uitdaging geeft. Ik krijg er een kick van als je met een enthousiaste groep lekker intensief traint, waarbij je mensen week op week vooruit ziet gaan. Hopelijk zie ik jullie binnenkort in één van mijn lessen!

“Trainingen geven is heel anders als mijn dagelijkse werk.“

Olga van Belle

Hoi! Ik ben Olga, begin 30 en geboren in Nijmegen. Niet iedereen zal me kennen want ik ben eigenlijk alleen op vrijdag en zaterdag op de Boksfabriek. Omwille van mijn studie aan de universiteit van Hasselt (België) woon en werk ik namelijk doordeweeks 150 kilometer zuidelijker in Maastricht. De komende 12 maanden hoop ik mijn studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie af te ronden en daarna terug te keren naar Nijmegen en aan de slag te gaan als (onder meer) fysiotherapeut. Vanuit mijn studie en eigen ervaringen heb ik veel kennis over blessures en herstellen ervan, voeding (ik ben zelf ook veganist) en bewegen in het algemeen; ideaal in zo’n sportomgeving als de Boksfabriek. Vraag me dus gerust als je ergens mee zit of iets wilt weten!

Buiten boksen, werk en studeren heb ik een algehele passie voor vechtsporten (ik doe oa. ook Braziliaans Jiu Jitsu en zelfverdediging), loop ik graag hard en ver door de bossen en doe ik diverse andere sporten. Op de Boksfabriek spring ik in bij drukte of als andere trainers verhinderd zijn. Vanuit mijn expertise ben ik ook betrokken bij onder meer Parkinsonboksen en op tal van andere gebieden binnen de Boksfabriek. Voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste dat jij je veilig voelt bij de Boksfabriek om te komen boksen en dat je er plezier in hebt, ongeacht je achtergrond of ambities voor de toekomst. Bij trainingen wil ik je onder het motto ‘hate me now, love me later’ technisch beter laten boksen, het uiterste uit je halen en je inner badass naar boven halen. Gezelligheid als het kan, zweten en doorbikkelen als het moet!

“Gezelligheid als het kan, zweten en doorbikkelen als het moet.“

“Hier staat tekst.“

Lin Zhou

Hallo! Mijn naam is Lin. En het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik er altijd ben wanneer jij er ook bent. Niet zo gek natuurlijk, want BAN is echt mijn tweede huis geworden. Anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij BAN over de vloer. Met alleen de basisbeginselen van het boksen had ik mijn moed verzameld om in mijn eentje vanuit Arnhem naar BAN te komen. Na de eerste training was ik direct verkocht. Zelfs als Arnhemmer vind ik de sfeer hier in Nijmegen TOP! Of je een beginnend of gevorderde bokser bent, they don’t care. Je wordt op de juiste manier begeleid.

Na (bijna) een jaar trouw iedere dag te trainen, met honderden grappen van Willy, werd BAN steeds meer een familie voor mij. Ik liep rond om wat kinderen tips te geven en om samen mee te lachen. Willy en Kemal zagen dat ook en vroegen mij of ik het leuk zou vinden om de kids te trainen.

Op dit moment train ik de jongste groep van 8 tot 11 jaar oud. Dit vind ik erg leuk om te doen. Los van het feit dat regels en respect hoog in het vaandel in mijn training staan, hebben we ook veel plezier met elkaar.Naast de kids zal je mij ook vaak zien rondlopen bij de beginnerslessen. Zoals je al weet en misschien las, vind ik het leuk om mijn enthousiasme over te brengen op anderen. Zelf ben ik ook zo begonnen en zal ik ook nooit uitgeleerd zijn.

Ik vind het belangrijk dat jij je als bokser bij de BAN veilig en vertrouwd voelt. Als trainer in opleiding ga ik daarvoor zorgen en je daarnaast helpen om beste versie van jezelf te worden.

Misschien trainen WIJ de volgende keer wel samen.

Bert Krielen

Hey BAN’ners,

Ik ben Bert, 22 jaar en woon nu al bijna 4 jaar in Nijmegen.
Twee jaar geleden begon ik met boksen bij de BAN omdat ik uitdaging, de progressie en het leren miste in de fitness-sport en het hardlopen. In mijn middelbareschooltijd heb ik ook al een jaartje gebokst en ik wist daarom precies waar ik deze uitdaging moest zoeken. Had ik even geluk dat de beste boksschool van Nederland toevallig op 5 minuten afstand zat.

Na zelf twee jaar bij de BAN fanatiek de boks- en bokszak trainingen gevolgd te hebben vond ik het gezien mijn sport- achtergrond leuk om ook les te gaan geven.  In mijn opleiding Sport- en bewegingseducatie die ik op de HAN volgde heb ik immers al veel ervaring opgedaan met het geven van verschillende sportactiviteiten,  het lesgeven aan groepen en aan individuen. Technisch ben ik zelf misschien niet de beste bokser, maar ik weet maar al te goed hoe ik mensen moet slopen in een training! Dat bewijs ik jullie maar al te graag in een van mijn lessen, tot snel op de BAN.

“Ik weet maar al te goed hoe ik mensen moet slopen in een training!“
PROEFLES
Abonnementen